Απειλεί ο Ερντογάν – Αποφασίστηκαν 25 διαφορετικά προγράμματα για τις ένοπλες δυνάμεις

Μεγάλη έμφαση στον οπλισμό δίνουν στην Τουρκία, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, όπου παρευρέθηκε και επόπτευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ειδική συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν 25 διαφορετικά εθνικά προγράμματα προς όφελος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η μαζική παραγωγή νέων συστημάτων Siper, Hisar και Sungur προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα της Τουρκίας.

Ο πρώτος «βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς» Tayfun της Τουρκίας, ο πρώτος εθνικός αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca, ο πύραυλος πυροβολικού νέας γενιάς TRLG-230, το αντιαρματικό πυροβόλο μικρού βεληνεκούς Karaok και οι πρώτοι πύραυλοι αέρος-αέρος της Τουρκίας, Gökdoğan και Bozdoğan, που αναπτύχθηκαν σε εγκαταστάσεις μέσα στην Τουρκία, μπαίνουν σε διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Επίσης, αποφασίστηκε η κατασκευή των 6ης, 7ης και 8ης κορβετών στο πλαίσιο του έργου MİLGEM (İ-Class).

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, αξιολογήθηκε η κατάσταση στο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της απόκτησης νέων δυνατοτήτων σε UAV.

Αποφασίστηκαν επίσης διάφορα έργα εκσυγχρονισμού τουρκικών F-16, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες πλατφόρμες αέρα, ξηράς και θάλασσας, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.