Το άσπρο-μαύρο κάνει η Τουρκία – Βίντεο με fake news από τον Ακάρ, για τις αερομαχίες στο Αιγαίο

Νευρικότητα και σπασμωδικές κινήσεις από την τουρκική ηγεσία, η οποία, μετά την τοποθέτηση -καταπέλτη από τον Μενέντεζ, κλιμακώνει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και βάζοντας μπρος την προπαγανδιστική «μονταζιέρα», κάνει το μαύρο -άσπρο.

Ο λόγος για τις σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, και την τουρκική άσκηση με την ονομασία «NEXUS ACE», την οποία η Άγκυρα, παρά τις διαψεύσεις, επιμένει να χαρακτηρίζει ΝΑΤΟϊκή.

Το βίντεο με τα fake news του Ακάρ

Στο πλαίσιο αυτού του αφηγήματος, στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας, της Τουρκίας, με εντολή του Χουλουσί Ακάρ αναρτήθηκε προπαγανδιστικό βίντεο με το οποίο δήθεν αποδεικνύονται οι «παρενοχλήσεις» που δέχτηκαν τα τουρκικά αεροσκάφη από ελληνικά, στην περιβόητη άσκηση.

Διαστροφή της πραγματικότητας

Παρά το γεγονός ότι η καταλυτική απάντηση είχε δοθεί ήδη από την ελληνική πλευρά, η Τουρκία επιμένει στη διαστροφή της πραγματικότητας.

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι : «Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE, σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» την επιχείρηση, ωστόσο «η τουρκική πολεμική αεροπορία τους έδωσε την απαραίτητη απάντηση.

Η ελληνική απάντηση

Η ελληνική απάντηση, στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Άγκυρας, ήρθε από κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας, που τόνισαν πως δεν πρόκειται για νατοϊκή, αλλά για εθνική άσκηση της Τουρκίας. Παράλληλα, υπογράμμισαν πως τα τουρκικά F-16 πέταξαν γύρω από τη Μυτιλήνη πριν ξεκινήσει η άσκηση και αναχαιτίστηκαν.

Μάλιστα, ξεκαθάρισαν πως αφού επέστρεψαν πάνω από την ηπειρωτική Τουρκία, τότε μόνο ήρθε το νατοϊκό AWACS.

«Οι Τούρκοι ζητάνε τη συνδρομή του AWACS για να παίξουν ένα σενάριο της NEXUS ACE, αυτό όμως δεν κάνει την άσκηση νατοϊκή», σχολίαζαν δηκτικά οι ίδιοι κύκλοι. Κατά πληροφορίες, το AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί όσο τα τουρκικά F-16 πετούσαν στο FIR Αθηνών.