Κάτω από τη… Γη αναμένεται να υποδεχθεί το 2023 ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να υποδεχθεί το 2023 μέσα σε καταφύγιο λόγω έξαρσης γρίπης στο Κρεμλίνο, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Metro».

Ο λόγος της έκτακτης απομόνωσης του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας και της απόδρασής της από τη Μόσχα, λίγο πριν την έλευση του Νέου Έτους, είναι η έξαρση γρίπης στο Κρεμλίνο, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό μέσο που επικαλείται ρωσικές πηγές.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Novaya Gazeta Europe», «πολλά άτομα στο Κρεμλίνο νοσούν από γρίπη», αποδίδοντας την αποκάλυψη στον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, ο Πούτιν αποκάλυψε πως και ο ίδιος έσπευσε να εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την εξουσία την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, όπου είθισται να ευλογεί τα γένια του και να εξηγεί το όραμά του για την πατρίδα του, σε ξένους και Ρώσους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, παραχωρεί κάθε Δεκέμβριο συνέντευξη Τύπου, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός στη χώρα. Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος του «ABC NEWS,» Πάτρικ Ρίβελ , η ομιλία του πέρυσι διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για το Νέο Έτος, μία απόφαση που πιθανότατα λήφθηκε από την απροθυμία των Ρώσων να γιορτάσουν την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει στεφθεί μέχρι σήμερα από επιτυχία, όπως περίμεναν.

Για την Τατιάνα Στανόβγκαγια , ιδρύτρια της εταιρείας πολιτικής ανάλυσης της «R.Politik», ο Πούτιν είναι πιθανό να θεωρεί την ετήσια συνέντευξη χάσιμο χρόνου.

«Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν έχει τίποτα να πει…Το πιο πιθανό είναι να έχει μια ψυχολογική απροθυμία να «εξηγήσει τι ακριβώς κάνει », να απαντήσει σε βαρετές και συνηθισμένες ερωτήσεις, να σπαταλήσει χρόνο σε προετοιμασίες, να παίξει το ρόλο του ευγενικού πατέρα και ούτω καθεξής», πρόσθεσε.

Ανεξάρτητα πάντως από την ακύρωση της παραδοσιακής συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν έχει πλέον αποφασίσει ότι πρέπει να μπει στο…περιθώριο, τουλάχιστον μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, το κύμα γρίπης που πλήττει το Κρεμλίνο, θα μπορούσε να αναγκάσει τον Ρώσο πρόεδρο να παραμείνει στην απομόνωση τουλάχιστον μέχρι και την έλευση του Νέου Έτους. Είναι γνωστό πάντως στους κύκλους της Μόσχας ότι, ο Πούτιν, σε ότι αφορά το θέμα της υγείας του, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και προσέχει πολύ.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στο τραπέζι- παγοδρόμιο που κοσμεί μία από τις αίθουσες του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις συνομιλίες του με συνεργάτες και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid.

Στη Ρωσία, πάντως, κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι o Πούτιν συνοδεύεται σε κάθε του βήμα από μία ομάδα γιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του. Τα περισσότερα ΜΜΕ, επικαλούμενα Ρώσους αξιωματούχους, γράφουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει είτε από καρκίνο είτε από Πάρκινσον.