Νέες απειλές κατά Ελλάδας και ΗΠΑ από φιλοκυβερνητικά δίκτυα στην Τουρκία

Συνεχίζεται το φιλοπολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας από φιλοκυβερνητικά δίκτυα στην Τουρκία, που στοχοποιούν εκ νέου και τις ΗΠΑ. Με αφορμή της τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογά, που μίλησε ευθέως για χτύπημα της Αθήνας με τον Tyfun, δημοσιογράφοι και αναλυτές επανέλαβαν απειλές κατά της χώρας μας, ενώ δεν έλλειψαν οι βολές κατά της Ουάσιγκτον.

Μιλώντας σε εκπομπή του A Haber o καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, δήλωσε περιχαρής πως η εμβέλεια του -εγχώριας παραγωγής- πυραύλου, δεν είναι 561 χλμ αλλά ξεπερνάει τα … 1000. «Η πραγματική εμβέλεια του πυραύλου Tayfun δεν είναι τα 561 χιλιόμετρα. Είναι 1.000 χιλιόμετρα αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά εγώ σας το αποκαλύπτω» δήλωσε προκλητικά, απειλώντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα. «Στις 17 Οκτωβρίου ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Χίο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2.800 μ, από τις δικές μας ακτές. Δηλαδή όταν εμείς εκτοξεύασαμε τον Tayfun και o Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ είχε κουνήσει το δάχτυλο και είχε στοχοποιήσει την Τουρκία, ενώ δήλωσαν πως θα αγοράσουν 20 F-35 κλπ. Αλήθεια; Τότε ορίστε Tayfun» κατέληξε στο ίδιο προκλητικό ύφος.

Σε εκπομπή του CNN Turk o δημοσιογράφος Ιζμέτ Οζτσελίκ, με αφορμή τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, κατηγόρησε πως πίσω από την Ελλάδα κρύβονται οι ΗΠΑ που απειλούν την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 βρίσκονταν ΝΑΤΟ και Ουάσιγκτον, ζητώντας από την Άγκυρα να διαφοροποιηθεί από τους δυτικούς συμμάχους του.

«Όταν συζητιέται ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, το ΝΑΤΟ δηλώνει πως «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ”
Δηλαδή υπό κάποια έννοια ιδεολογικά σε έχει βγάλει εκτός ΝΑΤΟ, διότι ξέρουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ελεγχθεί Το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου ήταν του ΝΑΤΟ, ήταν ένα αμερικανικό πραξικόπημα. Ενώ και η απόπειρα της 15ης Ιουνίου ήταν ένα πραξικόπημα του ΝΑΤΟ, ένα πραξικόπημα της Αμερικής
Δεν ξέρω, πλέον κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνυπολογιστούν αυτά. Η Τουρκία κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποκτήσει διαφοροποίηση στα όπλα

Πρέπει δηλαδή να γλυτώσει από τα καλούπια του ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ είναι που μας απειλεί. Τα είπαμε εδω. Η Αμερική μας απειλεί. Στην Ανατολική Μεσόγειο η Αμερική μας απειλεί, στην Κύπρο η Αμερική μας απειλεί, στο Αιγαίο η Αμερική μας απειλεί, στα νότια του Ευφράτη η Αμερική μας απειλεί, στα βόρεια του Ιράκ η Αμερική μας απειλεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Οζτσελίκ.

Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου Haber Global, ασχολήθηκε εκτενέστατα με την ενδυνάμωση της στρατιωτική παρουσίας στην Κρήτη, που φαίνεται πως ενοχλεί σφοδρά την Άγκυρα. Οι βολές στρέφονται και κατά των ερευνών για φυσικό αέριο νοτίως του νησιού, με την κατηγορία πως η χώρα μας παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.

«Η Ελλάδα θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Κρήτη. Στόχος των Ελλήνων είναι να μετατρέψουν την Κρήτη σε απόρθητο κάστρο και να αναβαθμίσουν τη ναυτική τους βάση εκεί στα επίπεδα της τουρκικής ναυτικής βάσης του Άκσαζ. Η Ελλάδα στον εξοπλιστικό ανταγωνισμό και στον ενεργειακό ανταγωνισμό απέναντι στην Τουρκία , δίνει μεγάλη σημασία στην Κρήτη που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στην Κρήτη που είναι το μεγαλύτερο της νησιά. Επιπλέον κάνει έρευνες φυσικού αερίου νότια της Κρήτης παραβιάζοντας την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης» αναφέρει το ρεπορτάζ του Haber Global.

Σε εκπομπή του ίδιου δικτύου επίσης, ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς δήλωσε προκλητικά πως : «Η Ελλάδα καταλαβαίνει μόνο από δύναμη. Πέραν αυτού δεν καταλαβαίνει τίποτε».