Φλώρος: Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η κλιματική αλλαγή υπαγορεύει την πλέον διευρυμένη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνεισφορά τους στον κρατικό μηχανισμό, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Ένοπλες Δυνάμεις».

Σε ανάρτησή του στα social media, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στην επίδρασή της στις επιχειρησιακές δράσεις, στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της αποστολής τους.

Ο στρατηγός Φλώρος επισήμανε τις ενέργειες τις οποίες έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση της ενεργειακής αυτονομίας, με την υιοθέτηση νέων, μη ενεργοβόρων τεχνολογιών και διαδικασιών, με σκοπό να βελτιωθεί η ενεργειακή τους απόδοση και επάρκεια, καθώς και η βιωσιμότητα του εξοπλισμού και των μέσων τους, όπως και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.