Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Habertürk: “Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, όπως δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν”

Στη δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Η απόφασή μας να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας μας σε μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων γίνεται ισχυρότερη με κάθε περιστατικό που βιώνουμε. Όσοι έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και καταστρέφουν τα πάντα χωρίς να κάνουν διακρίσεις μεταξύ τρομοκρατών και αθώων, θα πρέπει να σέβονται αυτή την ευαισθησία της Τουρκίας. Δεν λογοδοτούμε σε κανέναν, όπως δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν. Δεν είμαστε σε θέση να ανεχτούμε την υποκρισία όσων υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση με παιχνίδια αλλαγής ονόματος».

 

Star: “Έκκληση Ερντογάν στον ισλαμικό κόσμο σχετικά με την Ελλάδα”

Μιλώντας στο Εναρκτήριο Πρόγραμμα της 38ης Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής απέναντι στην καταπίεση κατά των αδελφών μας στην Ελλάδα. Σφετερίζονται τα ιδρύματα και οι περιουσίες των αδελφων μας. Δεν επιτρέπεται να διδάσκουν τη μητρική τους γλώσσα. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό».

 

Hürriyet: “Ο Τσαβούσογλου για τον πρέσβη στην Αίγυπτο”

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι μπορεί να διοριστεί πρέσβης τους επόμενους μήνες.

 

Sabah: “Βαρύ πλήγμα δέχθηκε η τρομοκρατική οργάνωση”

Με τις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη, Κλάδος Ελιάς και Πηγή Ειρήνης που πραγματοποιήθηκαν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βόρεια Συρία, εξουδετερώθηκαν 16.913 τρομοκράτες μέσα σε 6 χρόνια.

 

Yeni şafak: “Είμαστε στην κορυφή με γαλάζιες σημαίες”

Στην Τουρκία, η οποία κατέχει την τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Ελλάδα στη γαλάζια σημαία, ο αριθμός των παραλιών όπου κυματίζει η γαλάζια σημαία αυξήθηκε σε 486 το 2020, σε 519 πέρυσι και σε 531 φέτος.