Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Ερντογάν: Θα ξεριζώσουμε τους τρομοκράτες το συντομότερο δυνατό”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την επίθεση με ρουκέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων στα βόρεια της Συρίας κατά της υποδιοίκησης Κάρκαμις, είπε ότι ήρθε το τέλος του δρόμου για όσους πιστεύουν ότι θα αποσπάσουν την προσοχή της Τουρκίας με παιχνίδια με γράμματα, αλλάζοντας το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης και με εικόνες των στρατιώτων τους και σημείωσε τα εξής:

«Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει ή να αντιταχθεί στο να τραβήξουμε τη γραμμή ασφαλείας εκεί που πρέπει σε μέρη όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις στα σύνορά μας και κατά των πολιτών μας».

Hürriyet: “Αντίδραση Σοϊλού στην Γερμανίδα υπουργό σχετικά με την τρομοκρατία”

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντέδρασε στην Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser η οποία έκανε αναφορά στην αναλογία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είπε:

«Αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην οδό Ιστικλάλ. Καμία αναλογία δεν εφαρμόστηκε σε αυτά τα άτομα. Το ΝΑΤΟ αντέδρασε μετά από δύο βόμβες που έπεσαν στην Πολωνία. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με τη γεωγραφία, τη θρησκεία και τις περιοχές στις οποίες ζουν. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Vatan: “Αντίο στον 5χρονο Χασάν, θύμα τρομοκρατίας”

Κηδεύτηκε ο 5χρονος Χασάν Καράτας, ο οποίος έπεσε μάρτυρας στην επίθεση με ρουκέτα που πραγματοποίησαν τρομοκράτες της PKK/YPG στην περιοχή Αιν Αλ Αράμπ της Συρίας εναντίον σχολείων στην υποδιοίκηση Κάρκαμις του Γκαζίαντεπ. Κηδεύτηκε επίσης η Αισενούρ Αλκάν, η δασκάλα που έπεσε μάρτυρας στην επίθεση της PKK/YPG στο σχολείο.

Yeni Şafak: “Ρωσία: Η επιχείρηση είναι νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

«Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τη Συρία επίσης τις επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά τρομοκρατών στη Συρία και στα βόρεια του Ιράκ. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας».

Star: “Ευχαριστώ στην Τουρκία από τον Βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ΄ του Μαρόκου”

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ είπε:

«Σεβόμαστε και είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους συνέβαλαν στη συνέχιση της οργάνωσης του Φόρουμ της Συμμαχίας Πολιτισμών και στη θεσμοθέτηση αυτού του οργανισμού ως σημείου αναφοράς για κατανόηση, εμπιστοσύνη και διάλογο μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών, ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ισπανίας».