Μητσοτάκης για Τουρκία: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο»

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για μια πληθώρα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η προκλητικότητα Ερντογάν, οι υποκλοπές και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια δύναμη συνεργασίας στη Μεσόγειο. Ωστόσο έχει έναν ανατολικό γείτονα, την Τουρκία, που είναι απρόβλεπτος.

Η Αθήνα επιθυμεί ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, ιδιαίτερα στο ουσιαστικό θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίον και στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έχει σταθεί αιτία για τις διαφορές μας εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, δεν θα ζητήσουμε την άδεια της γειτονικής χώρας προκειμένου να εξοπλίσουμε τη χώρα μας, κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε.

«Αυτή η κυβέρνηση ενίσχυσε και ενισχύει σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισε και θωρακίζει σημαντικά τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας κι αναβάθμισε και αναβαθμίζει ουσιαστικά το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς».

Υποκλοπές: «Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει»
Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να μετατραπεί σε κακούργημα η πώληση και η χρήση λογισμικών παρακολούθησης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το θέμα των υποκλοπών είναι κάτι που ανησυχεί και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όταν οι αξιωματούχοι μιλούν με τους ομολόγους τους.

Αναφορικά με τα όσα δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετούνται με ενθουσιασμό από αξιωματική αντιπολίτευση. Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει, πρόσθεσε.

Έξωση Ιωάννας Κολοβού: Υποκρισία και φτηνά τεχνάσματα από τον κ. Τσίπρα
Ερωτηθείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή την έξωση της Ιωάννας Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως είναι δυσάρεστο να χάνει κανείς το σπίτι του. Πρόσθεσε όμως πως οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν έπειτα από ρύθμιση και είναι συνεπείς.

Όπως πρόσθεσε, έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρας στην κα Κολοβού σχολίασε, μεταξύ άλλων, και έκανε λόγο για υποκρισία. Όπως είπε, κατά το διάστημα διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν 30.000 πλειστηριασμοί και θεσπίστηκαν οι εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Ακόμα, έκανε λόγο «για φτηνά τεχνάσματα που δεν περνάνε πια».

Αναπτυξιακό έργο στη Δυτική Ελλάδα
Σε 80 έργα που ξεκινούν στη Δυτική Ελλάδα και είναι μέρος ενός «συνεκτικού και κοστολογημένου αναπτυξιακού έργου» για την περιοχή, μίλησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται -και θεωρώ δικαίως- ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».