Νέα συγκλονιστική καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Όταν αργούσα να ξυπνήσω με χτυπούσαν στον τοίχο»

Ξύλο, απομόνωση και αγγαρείες. Κάποιες από τις ποινές που επέβαλαν οι «παιδαγωγοί» της Κιβώτου του Κόσμου στα πιο «ατίθασα» παιδιά που έκαναν το μοιραίο λάθος να κοιμηθούν λίγο παραπάνω πριν πάνε στο σχολείο.

Την κόλαση που έζησε επί τρία χρόνια στις δομές της Κιβωτού περιγράφει ένας 18χρονος ο οποίος γνώριζε τον 19χρονο που άνοιξε τον κύκλο των καταγγελιών σε βάρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως καταγγέλλει ο 18χρονος σήμερα Π., κάθε φορά που αργούσε να ξυπνήσει για να πάει σχολείο δεχόταν τα βίαια χτυπήματα ενός «παιδαγωγού». Δυστυχώς για εκείνον, τα βασανιστήρια δεν τελείωναν εκεί.

«Εμένα με βαρούσαν πολύ συχνά. Θυμάμαι ένας συγκεκριμένος παιδαγωγός, γύρω στα 40, κάθε φορά που με έπαιρνε ο ύπνος και αργούσα να ξυπνήσω για το σχολείο με τράβαγε από την μπλούζα, με σήκωνε πάνω και με χτυπούσε με δύναμη στον τοίχο. Αυτή ήταν η τιμωρία μου επειδή δεν ξυπνούσα. Μετά είχε και άλλα. Με έβαζαν να καθαρίζω τις τουαλέτες, να κάνω αγγαρείες. Ηταν το πρόγραμμά μας αλλά αν ήθελαν να σε τιμωρήσουν σου έβαζαν πιο πολλές δουλειές» καταγγέλλει στο protothema.gr ο νεαρός ο οποίος έζησε στην Κιβωτό από τα 10 μέχρι τα 13 του χρόνια καθώς δεν άντεξε παραπάνω αυτό το τιμωρητικό περιβάλλον.

Πέρα από τους ξυλοδαρμούς και τις αγγαρείες, στο ρεπερτόριο των δήθεν παιδαγωγών περιλαμβανόταν και ένα δωμάτιο απομόνωσης.

Απομόνωσης ή και βασανιστηρίων για όσα παιδιά δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις του προσωπικού της Κιβωτού.

«Είχαν ενα δωμάτιο. Εκεί μας πήγαιναν και μας άφηναν μόνους μας. Άλλες φορές μας πήγαιναν και για τιμωρία. Έβαζαν μέσα τα παιδιά, κλείδωναν την πόρτα και έκαναν ο, τι έκαναν. Σφαλιάρες και πολλά, άλλα πράγματα», περιγράφει ο 18χρονος.

Ο ίδιος είχε τιμωρηθεί με την πλέον σκληρή ποινή. Εκτός από το ξύλο και την απομόνωση στερήθηκε και τα αδέλφια του τα οποία ήταν και εκείνα φιλοξενούμενα της Οργάνωσης.

«Δεν με άφηναν να συναντηθώ με τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου. Μου έλεγαν θα τους δεις αλλά ποτέ δεν γινόταν αυτό. Τα αδέλφια μου έχω να τα δω χρόνια. Ούτε τότε με άφηναν και τώρα που έχουν πάει σε ανάδοχες οικογένειες δεν με αφήνουν να πάω να τα βρω γιατί λένε δεν το επιτρέπει ο κανονισμός της Κιβωτού» επισημαίνει ο 18χρονος, πρώην τρόφιμος και τονίζει πως το ξύλο ως μέσο τιμωρίας για τα παιδιά της δομής ήταν ο κανόνας και οχι η εξαίρεση.