Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Αεροπορική επιχείρηση στη Συρία και το Ιράκ”

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χθες αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη Συρία και στα βόρεια του Ιράκ. Στη χθεσινή δήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση Pençe Kılıç, ανακοινώθηκε ότι «στην επιχείρηση καταστράφηκαν 89 στόχοι που αποτελούνταν από καταφύγια τρομοκρατών, σπηλιές, αποθήκες πυρομαχικών, δήθεν αρχηγεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης και πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν».

 

Star: “Ακάρ: Τα δήθεν αρχηγεία της τρομοκρατικής οργάνωσης χτυπήθηκαν με ακρίβεια”

Η επιχείρηση Pençe Kılıç ηγήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τη διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο υπουργός Ακάρ είπε:

“Καταφύγια, σπηλιές, σήραγγες και αποθήκες τρομοκρατών καταστράφηκαν με μεγάλη επιτυχία. Χτυπήθηκαν με ακρίβεια τα δήθεν αρχηγεία της τρομοκρατικής οργάνωσης”.

 

Hürriyet: “Τσελίκ: Δείχνουμε για άλλη μια φορά με την επιχείρηση ότι όσοι έχουν βλέψεις στη χώρα μας θα πληρώσουν το πιο βαρύ τίμημα”

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ μοιράστηκε χθες στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Το δείχνουμε για άλλη μια φορά με την αεροπορική επιχείρηση Pençe Kılıç σε όσους έχουν βλέψεις στη χώρα μας θα πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα».

 

Sabah: “Αλτούν: Θα συνεχίσουμε να τερματίσουμε την τρομοκρατία στην πηγή της”

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση Pençe Kılıç:

“Θα συνεχίσουμε να ακυρώνουμε τις προσπάθειες της τρομοκρατίας και εκείνων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία για να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία και να καταστρέψουμε την τρομοκρατία στην πηγή της”.

 

Yeni Şafak: “Τσαβούσογλου: Καλώς ήλθατε στην πατρίδα σας, 88 αδέλφια μας από την Αχίσκα”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι 88 Τούρκοι της Αχίσκα, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι στην ουκρανική πόλη Χερσώνα, ήρθαν στην Τουρκία ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Τουρκίας.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Τα 88 αδέλφια μας, Τούρκοι της Αχίσκα, που ήταν εγκλωβισμένοι στη Χερσώνα της Ουκρανίας, τους φέραμε στη χώρα μας μέσω Ρωσίας και Γεωργίας κατόπιν πρωτοβουλιών μας. Όπου κι αν βρίσκονται, είμαστε πάντα με τα αδέλφια μας, τους Τούρκους της Αχίσκα και θα είμαστε πάντα δίπλα τους».