Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: «Προειδοποίηση για «επισητιστική κρίση» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν στον κόσμο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη σύνοδο με θέμα «Ασφάλεια Τροφίμων και Ενέργειας» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των Ηγετών της G20, είπε: «Η παγκόσμια αγορά λιπασμάτων πρέπει να σταθεροποιηθεί γρήγορα. Διαφορετικά, θα ζήσουμε μεγαλύτερη επισιτιστική κρίση του χρόνου.”

 

Sabah: «Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν»

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της G20 στο Μπαλί. Ο Μπάιντεν είπε ότι η υποστήριξη για τα F-16 θα συνεχιστεί.

 

Star: «Ανακοίνωση από την Ιταλία σχετικά με την Τουρκία»

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε χθες στην Ινδονησία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνάντηση από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώθηκε: «Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και να διευκολυνθεί η επίλυση της λιβυκής κρίσης».

 

Haber Türk: «Οι εξαγωγές της Τουρκίας στις ΗΠΑ έφτασαν τα 11 δισεκατομμύρια 998 εκατομμύρια δολάρια»

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TIM), οι εξαγωγές της Τουρκίας στις ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό Ιανουαρίου-Οκτωβρίου όλων των εποχών με 11 δισ. 998 εκατ. δολάρια.

 

Yeni Şafak: «Ο χειμερινός τουρισμός θα φτάσει στα στοιχεία του καλοκαιριού»

Με το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν η Τουρκία ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τον χειμερινό τουρισμό με στόχο 50 εκατομμύρια τουρίστες και έσοδα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Firuz Bağlıkaya αφού σημείωσε ότι ειδικά οι Ρώσοι και οι Ιρανοί τουρίστες εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα χιονοδρομικά κέντρα, είπε: «Το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων θα είναι περίπου 90 τοις εκατό τη χειμερινή περίοδο».