Ο υπερσύγχρονος «γίγαντας» που σαρώνει το Ιόνιο για υδρογονάνθρακες (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Στόχος της Ελλάδας είναι να αποκτήσει ενεργειακή επάρκεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και δεύτερο υπερσύγχρονο ερευνητικό πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο, στα ανοιχτά της Κέρκυρας για υδρογονάνθρακες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star στο θαλάσσιο οικόπεδο 2, στο Βόρειο Ιόνιο, το σεισμογραφικό Ramford Hyperion να σαρώνει τα νερά δυτικά της Κέρκυρας. Το Ramform Hyperion είναι ένας «γίγαντας» με μήκος 104,2 και πλάτος 70 μέτρα και λειτουργεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία geo streamers.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού πραγματοποιεί μετρήσεις 3d, δηλαδή πολύ μεγάλης ακρίβειας, καθώς φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένο στόχο. Η πορεία του δείχνει ότι ακολουθεί μια κυκλική κίνηση, προκειμένου να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να κρύβουν υδρογονάνθρακες.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι πολλά υποσχόμενη γιατί παλαιότερα είχαν εντοπιστεί δύο στόχοι μετά από έρευνες.

6373d79749bff

Το πλοίο ακολουθούν δύο συνοδευτικά, τα οποία διασφαλίζουν ότι δε θα καταστραφεί από κάποιο διερχόμενο σκάφος κάποιο από τα καλώδια που έχει απλώσει στα νερά.

6373d7f55d7ee__1_

«Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων μετατρέπεται η Ελλάδα σε παραγωγό χώρα» δήλωσε στο Star o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, o οποίος επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.