Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Sabah: «Δήλωση Ερντογάν για την έκρηξη στη Λεωφόρο Ιστικλάλ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε τα εξής για την έκρηξη που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Ιστικλάλ της Ιστάνμπουλ:

«Το Έθνος μας να είναι σίγουρο ότι οι δράστες του συμβάντος στη Λεωφόρο Ιστικλάλ θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».

 

Hürriyet: «Σοϊλού: Συνελήφθη η δράστης»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είπε ότι συνελήφθη η δράστης που πραγματοποίησε την έκρηξη στη Λεωφόρο Ιστικλάλ στην Ιστάνμπουλ. «Σύντομα, θα αποκριθούμε με τέτοιο τρόπο σε εκείνους που μας προκαλέσαν αυτήν την οδύνη, που θα τους κάνει να νιώσουν πολλαπλάσιο πόνο.»

 

Vatan: «455 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην Επιχείρηση Pençe Kilit»

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετέρωσαν 455 τρομοκράτες μέχρι σήμερα στην Επιχείρηση Pençe Kilit και κατέστρεψαν 557 σπηλιές και καταφύγια.

 

Star: «Απόφαση της Ισπανίας σχετικά με την Τουρκία»

Η Ισπανία παράτεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2023 την παραμονή του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot και των στρατιωτών που έστειλε για να συμβάλει στην αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συνομίλησε με την Ισπανίδα υπουργό Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, την ευχαρίστησε για τις ενέργειες σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας και την υποστήριξη της.

 

Haber Türk: «Εξαγωγές ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και των πρώτων υλών»

Ιστορικό υψηλό κατέγραψαν οι εξαγωγές του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και των πρώτων υλών κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2022. Οι εξαγωγές την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου ανήλθαν σε 8 δισεκατομμύρια 720 εκατομμύρια δολάρια.