Προκαλεί ο Ερντογάν: Ανακοίνωσε την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών

Σε μια ακόμη πρόκληση προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά σε βάρος της Κύπρου, επιχειρώντας -εμμέσως πλην σαφώς- να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως ανεξάρτητη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας από την Σαμαρκάνδη, όπου βρέθηκε για την 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό.

«Σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών ) την ‘ΤΔΒΚ’. Δείξαμε στα αδέλφια μας, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στην διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη».

«Όλα εξελίσσονται βήμα -βήμα»

Στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, αναφέρθηκε και ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφοντας στο Twitter, ότι «όλα εξελίσσονται βήμα βήμα».

Ο ίδιος ανακοίνωσε με τη σειρά του, ότι «η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (όπως ονομάζει η Τουρκία το ψευδοκράτος), έγινε μη μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών (OTS)».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της «ΤΔΒΚ».

Ευχαριστίες Ερντογάν στον… Ορμπάν – «Η ΕΕ μας ταλαιπωρεί»

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν, στράφηκε, σύμφωνα με τον Σκάι, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ενώ καταφέρθηκε εναντίον της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει την Τουρκία στην πόρτα της για 52 χρόνια και την ταλαιπωρεί:

«Ως μέλος παρατηρητή, ευχαριστώ πραγματικά τον αδερφό μου, Βίκτορ Ορμπάν, για τη γέφυρα που δημιούργησε μεταξύ Ευρώπης και τουρκικού κόσμου. Και σαν να προέρχεται από τις ίδιες ρίζες,  δίνει αγώνα για την δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτόν τον λόγο, δίνω τα συγχαρητήρια στον ίδιο. […] Στην πόρτα της ΕΕ μας ταλαιπώρησαν 52 χρόνια. Ακόμη κάνουν το ίδιο. Εμείς θα δώσουμε την απάντηση μας, όταν χρειαστεί και έρθει η ώρα».