Με F-16 και C130 της Πολεμικής Αεροπορίας η συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Συνεκπαίδευση που περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης, στατικού ιμάντα και ρίψεις εφοδίων, καθώς και την εκτέλεση σεναρίων Slow Movement Attack/Protect με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

Σε αυτήν συμμετείχαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε η USAFE με δύο αεροσκάφη C-130J.

UsaFr2

Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

usaGr

usaGr1

UsaGr3

Στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και με την ευκαιρία τού εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση σχηματισμού τριών αεροσκαφών C-130 (ένα ελληνικό και δύο αμερικανικά) πάνω από τις αεροπορικές βάσεις της Ανδραβίδας, του Αράξου και της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και στην άσκηση «Stolen Cerberus 22».