Μπάιντεν για Twitter: «Εκτοξεύει ψέματα σε όλο τον κόσμο»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε στο Twitter το οποίο όπως είπε εκτοξεύει ψέματα σε όλο τον κόσμο.

Το Twitter απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του, αλλά δήλωσε ότι οι περικοπές ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης.

Ο Μπάιντεν μιλώντας σε εκδήλωση είπε σχετικά: «Και τώρα για ποιο πράγμα ανησυχούμε όλοι: Ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει μια επιχείρηση που εκτοξεύει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πλέον συντάκτες στην Αμερική. Δεν υπάρχουν συντάκτες. Πώς περιμένουμε από τα παιδιά να είναι σε θέση να καταλάβουν τι διακυβεύεται;».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο Μπάιντεν ήταν σαφής σχετικά με την ανάγκη μείωσης της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης.

«Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να παραπληροφορούν», δήλωσε η ίδια.Ο Μασκ υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου, εμποδίζοντας παράλληλα το Twitter να μετατραπεί σε «κολαστήριο». Αλλά οι μεγάλοι διαφημιστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εξαγορά του εδώ και μήνες.