Ουκρανία, ΝΑΤΟ, αλλά και Ελλάδα στο μενού της συνάντησης Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν

Η επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία με κύριο στόχο να κάμψει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, ήταν επίσης μια ευκαιρία για να ζητήσει να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση με την Αθήνα.

«Σήμερα συζητήσαμε διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στο Αιγαίο, τη μάχη μας κατά της τρομοκρατίας, την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ καθώς και την υποστήριξή μας στην Ουκρανία», σημείωσε ο κ. Στόλντεμπεργκ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ζήτησε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Αθήνα κάτι που τόνισε και κατά το τετ-α-τετ που είχε με τον Ερντογάν.

Η ανάρτηση του γγ του ΝΑΤΟ

Δηλώνοντας ότι χαίρεται που φιλοξενείται από τον Ερντογάν, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Μετέφερα τις ευχαριστίες μου στον πρόεδρο Ερντογάν για τον καθοριστικό του ρόλο στη συνέχιση της συμφωνίας για τα σιτηρά. Επίσης, συζητήσαμε για την ολοκλήρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που θα ισχυροποιήσει τη συμμαχία μας».

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας ανάρτησε επίσης στο Twitter φωτογραφίες των Γενς Στόλτενμπεργκ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις συζύγους τους, καθώς και στιγμιότυπα από τις συνομιλίες.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη συνάντηση.