Στην Τουρκία αύριο ο Στόλτενμπεργκ για το ενταξιακό Σουηδίας-Φινλανδίας

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 3-5 Νοεμβρίου 2022. Με την ευκαιρία αυτή, ο Στόλτενμπεργκ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρό μας και θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προ ημερών, ο Στόλτενμπεργκ είχε κάνει γνωστό πως προτίθεται να επισκεφθεί την Τουρκία στο εγγύς μέλλον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Εγώ ο ίδιος θα πάω στην Τουρκία για να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν στο εγγύς μέλλον», είχε πει σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Φινλανδία και η Σουηδία βρίσκονται σε στενή επαφή με την Τουρκία» είχε προσθέσει.