Ερντογάν για την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία των σιτηρών: «Ας μείνει σε μένα αυτό… πρώτα θα το πω στον Μπάιντεν»

Ο Ταγίπ Ερντογά αρνήθηκε να σχολιάσει το πώς κατάφερε να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Ας μείνει σε μένα αυτό… πρώτα θα το πω στον Μπάιντεν», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι A Haber TV.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι μετά τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τις επαφές μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας, επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποκατάσταση του διαδρόμου σιτηρών. «Σας δίνω μια ακόμη είδηση, μετά τις χθεσινές μου συνομιλίες με τον Πούτιν και τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας μας με τον Σοϊγκού, ο διάδρομος των σιτηρών θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του από τις 12.00, όπως είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος την Τετάρτη.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ερντογάν παρέλαβε ένα σημείωμα και αφού το κοίταξε, ανακοίνωσε την επανέναρξη της συμφωνίας, αναφερόμενος στις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα επαναφέρει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα τρόφιμα, κάνοντας ειδική αναφορά και στη «συμβολή της Τουρκίας».