Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Vatan: “Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στο 8ο Ιατρικό Συνέδριο της Τουρκίας και στην Τελετή Απονομής Βραβείων Πιστότητας στην Ιστορία της Ιατρικής/Κοινό παρελθόν στην Ιστάνμπουλ και σχετικά με την αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά από τη Ρωσία, είπε:

“Με τον κοινό μηχανισμό που δημιουργήσαμε στην Ιστάνμπουλ, θα προσφέρουμε 9,3 εκατομμύρια τόνους ουκρανικού σιταριού στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, μειώνοντας σχετικά την επισιτιστική κρίση. Αν και η Ρωσία είναι διστακτική ως προς αυτό επειδή δεν παρέχονται οι ίδιες διευκολύνσεις για τον εαυτό της, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να υπηρετούμε την ανθρωπότητα”.

Yeni şafak: ” Ο Ακάρ συζήτησε την αποστολή σιτηρών με τον Σόιγκου”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου σχετικά με τις αποστολές σιτηρών. Ο Ακάρ δήλωσε ότι αναμένουν να επαναξιολογηθεί η απόφαση για αναστολή της πρωτοβουλίας αποστολής σιτηρών.

Star: “Amreyev: Ο Πρόεδρος Ερντογάν πέτυχε να ενώσει τον τουρκικό κόσμο με την ηγεσία του”

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, Baghdad Amreyev είπε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος σύστησε την Τουρκία στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια και την έκανε μία από τις χώρες που έχουν λόγο όχι μόνο στην περιοχή της αλλά και στον κόσμο, κατάφερε να ενώσει τον τουρκικό κόσμο με την ηγεσία του.

Habertürk: “Κοτζά: Θα ανακοινώσουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε το παγκόσμιο αστέρι της υγείας με το “Health Türkiye””

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, είπε τα εξής:

“Θα ανακοινώσουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε το παγκόσμιο αστέρι της υγείας με τις ισχυρές δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγείας, το εξειδικευμένο υγειονομικό δυναμικό, την υψηλή τεχνολογική υποδομή και την ποιότητα των υπηρεσιών, υπό το σήμα της “Health Türkiye”.

Hürriyet: “Ξεκινούν τα δρομολόγια του τρένου Εξπρές της Ανατολίας”

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι δήλωσε ότι τα δρομολόγια του τρένου Εξπρές της Ανατολίας θα ξεκινήσουν ξανά τον Δεκέμβριο.