Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Star: “Τσαβούσογλου: Αποτρέψαμε έναν εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη συνεργαζόμενοι με τη νόμιμη κυβέρνηση”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες δήλωσε στο Φόρουμ του Ντακάρ ότι η Αφρικανική Ένωση και άλλοι περιφερειακοί οργανισμοί είναι οι στρατηγικοί εταίροι της Τουρκίας και είπε:

«Αποτρέψαμε έναν εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη συνεργαζόμενοι με τη νόμιμη κυβέρνηση».

Yeni Şafak: “Σεντόπ: Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας”

Εκφράζοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ είπε:

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και τους Τάταρους της Κριμαίας τόσο σε διμερείς όσο και σε πολυμερείς πλατφόρμες».

Haber Türk: ” Μήνυμα ενεργειακής βάσης από τον υπουργό Ενέργειας Ντονμέζ”

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας ενεργειακής βάσης στην Τουρκία για το ρωσικό φυσικό αέριο και ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να κάνει αυτό που της αναλογεί.

Sabah: “Η Ρωσία σχετικά με την Τουρκία”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να γίνει η Τουρκία κέντρο εμπορίου φυσικού αερίου και είπε:

«Το Τουρκικό Ρεύμα έχει σημαντικές δυνατότητες για αύξηση της χωρητικότητας».

Hürriyet: “Ξεκίνησε η Έκθεση Αμυντικής Αεροπορίας και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO 2022”

Η Έκθεση SAHA EXPO 2022 εγκαινιάστηκε στην Ιστάνμπουλ. Το ρομποτικό όπλο με το όνομα «Sarbot», το οποίο κατασκευάστηκε για το πρωτότυπο του μη επανδρωμένου οχήματος που είναι το πρώτο στην Τουρκία, παρουσιάστηκε στην έκθεση.