Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Habertürk: “Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Ζελένσκι”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικώς την τελευταία κατάσταση στον πόλεμο με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τονίζοντας ότι το όραμα της διπλωματικής λύσης θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων.

Star: “Κουλέμπα: Η Τουρκία παρέχει την υποστήριξή της σε σημαντικά θέματα”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι κατανοούν τη διπλωματία ισορροπίας που εφαρμόζει η Τουρκία και σημειωσε ότι η Τουρκία έχει υποστηρίξει την Ουκρανία σε σημαντικά θέματα.

Yeni şafak: “Η γαλλική ιστοσελίδα της υπηρεσίας πληροφοριών επαίνεσε τις τουρκικές αμυντικές εταιρείες”

Στην είδηση της ιστοσελίδας της υπηρεσίας πληροφοριών Afrıca Intelligence δόθηκε μέρος στο ότι οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στη 2η Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χαμαμάτ της Τυνησίας.

Hürriyet: “Το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής στέγασης, στην Financial Times”

Το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής στέγασης στην ιστορία της Δημοκρατίας που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν πήρε μέρος στη βρετανική εφημερίδα Financial Times. Η είδηση επέστησε την προσοχή στο μέγεθος και τη σημασία του έργου κοινωνικής στέγασης.

Sabah: “Οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι που σταμάτησαν την παραγωγή, παράγουν προϊόντα στην Τουρκία”

Οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι, που κλείνουν μία-μία τις γραμμές παραγωγής τους λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους, αναθέτουν την παραγωγή τους σε τουρκικές εταιρείες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στους τομείς των πλαστικών και του σιδήρου-χάλυβα.