Αλεξανδρούπολη: Και οι ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας θα χρησιμοποιούν το λιμάνι

Αυξάνονται οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των οποίων οι Eνοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής.

Ισπανική απόβαση…
Σ’ αυτές προστίθεται η Ισπανία, και γι’ αυτόν τον λόγο αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεών της επισκέφθηκαν την πόλη και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ, όπως ο ίδιος ενημέρωσε μέσω Facebook.

«Αυξάνονται οι συνεργασίες μας με Ενοπλες Δυνάμεις συμμαχικών χωρών NATO και καθίσταται ο λιμένας ένα από τα σημαντικότερα military logistics hubs διεθνώς!» έγραψε ο κ. Χατζημιχαήλ και πρόσθεσε:

«Από το πρωί λοιπόν, πραγματοποιήσαμε -μεταξύ άλλων- συνάντηση γνωριμίας με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Ισπανίας στα πλαίσια διερεύνησης συνεργασίας ενώ ακολούθησε αμέσως μετά σύσκεψη με τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις Esercito Italiano με αφορμή την αλλαγή του επικεφαλής των ιταλικών military logistics & τον προγραμματισμό των επόμενων στρατιωτικών κινήσεων δια μέσου του λιμένα Αλεξανδρούπολης!».

Στρατηγικό λιμάνι

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιούν ήδη για τη μεταφορά εξοπλισμού οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιταλίας.

Είναι γνωστό πλέον ότι η ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα με τη Ρωσία, την οποία έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, περνάει από την Αλεξανδρούπολη.

Στην πράξη σημαίνει αύξηση σε πολλαπλάσιο μέγεθος των μεταφερόμενων στρατιωτικών υλικών, αρμάτων, άλλων οχημάτων, ελικοπτέρων, με προορισμό, από την Αλεξανδρούπολη μέσω σιδηροδρόμου ή οδικών μεταφορών, σε περιοχές που βρίσκονται οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις των ΗΠΑ.