Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Yeni Şafak: «Πολλοί ηγέτες μιλούν πλέον για τα οφέλη της μείωσης των επιτοκίων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε στην Ιστάνμπουλ είπε τα εξής:

«Στόχος του οικονομικού μοντέλου της Τουρκίας είναι η ανάπτυξη της χώρας μας μέσω επενδύσεων, απασχόλησης και του πλεονάσματος των τρεχουσών συναλλαγών. Εκείνοι που επέκριναν με τον πιο σκληρό τρόπο το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει η χώρα μας έχουν ταχθεί στην ίδια γραμμή με εμάς. Πολλοί ηγέτες μιλούν πλέον για τα οφέλη της μείωσης των επιτοκίων.»

Star: «Ευχαρίστησε την Τουρκία»

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, ευχαρίστησε τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας για τη στήριξη που παράσχουν στην ΤΔΒΚ κατά τον ιστορικό αγώνα που δίνει.

Hürriyet: «Μεγάλη πρόκληση της Ελλάδας στο Αιγαίο»

Αποκαλύφθηκαν πλάνα που δείχνουν την Ελλάδα να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα σε Νησιά Με Αποστρατιωτικοποιημένο Καθεστώς, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο. Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέγραψαν τη μεταφορά 23 τροχοφόρων οχημάτων στη Λέσβο και 18 τροχοφόρων οχημάτων στη Σάμο.

Sabah: «Ξεκινά το εθνικό ηλεκτρικό τρένο»

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει φέτος η μεταφορά επιβατών με το εθνικό ηλεκτρικό τρένο. Ο υπουργός είπε ότι το τρένο θα λειτουργεί σε τοπικές γραμμές. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε στα 225 χιλιόμετρα την ταχύτητα του που τώρα είναι 160 χιλιόμετρα».

Habertürk: «Το ενδιαφέρον για τους τουρκικούς τουριστικούς παράδεισους αντικατοπτρίστηκε στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια»

Το ενδιαφέρον για τους προορισμούς διακοπών της Τουρκίας που χαρακτηρίζονται τουριστικοί παράδεισοι αντικατοπτρίστηκε και στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια. Το πρώτο οκτάμηνο του 2022 το Αεροδρόμιο Ιστάνμπουλ εξυπηρέτησε 41 εκατομμύρια επιβάτες, το Αεροδρόμιο της Αντάλια 21 εκατομμύρια, το Αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές της Ίζμιρ 6,5 εκατομμύρια και το Αεροδρόμιο Νταλάμαν της Μούγλα 3 εκατομμύρια επιβάτες.