Με σκουριασμένα όπλα εξοπλίζουν τους νεοσύλλεκτους ρώσους για να εισβάλουν στην Ουκρανία

Σκουριασμένα και σε πολύ κακή κατάσταση είναι τα καλάσνικοφ που δίνει στους νεοσύλλεκτους ο ρωσικός στατός. Σε βίντεο, που ανεβάζουν οι ίδιοι οι πολίτες που κλήθηκαν να στελεχώσουν το ρωσικό στράτευμα, φαίνεται καθαρά ότι τα όπλα, που τους δίνουν, είναι σε κακή κατάσταση.

Και ίσως ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που οδήγησε στην αντικατάσταση του επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, στρατηγού Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εν μέσω των δυσκολιών ανεφοδιασμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ως αντικαταστάτης του ανακοινώθηκε ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων». Ο 60χρονος Μιζίντσεφ, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου της Εθνικής Άμυνας, θα αναλάβει έτσι χρέη υφυπουργού.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τα ακατάλληλα όπλα είναι από την περιοχή του Primorye Σύμφωνα με ρωσικό υπουργείο Άμυνας όσοι ρώσοι πολίτες έχουν κληθεί να στρατευθούν στο πλαίσιο της μερικής κινητοποίησης, στην Επικράτεια Primorsky, άρχισαν να καταφθάνουν και να επανδρώνουν τις στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες.

Σημειώνεται ότι στο Βλαδιβοστόκ δημιουργήθηκε σημείο υποδοχής για το προσωπικό, όπου οι νεοσύλλεκτοι έλαβαν στρατιωτικές στολές και εξοπλισμό ατομικής προστασίας..

Στη συνέχεια οι νεοσύλλεκτοι θα ξεκινήσουν ασκήσεις συντονισμού μάχης στους χώρους στρατιωτικής εκπαίδευσης της μονάδας.

«Είμαι βέβαιος ότι θα εκπληρώσετε το καθήκον σας προς την Πατρίδα με τιμή και αξιοπρέπεια και δεν θα αμαυρώσετε τη δόξα των ρωσικών δυνάμεων. Πιστεύω στο θάρρος και την ικανότητά σας να υπερασπιστείτε την Πατρίδα, να συντρίψετε αυτά τα φασιστικά πνεύματα», είπε ο Γιουλντάσεφ σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Η εισβολή στην Ουκρανία έφερε όμως στο φως τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός σε θέματα επιμελητείας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι ελλείψεις ήταν μία από τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι στρατιώτες στις αρχές του πολέμου.

«Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η Μόσχα έχει δείξει ότι διαθέτει ελάχιστα στρατεύματα για να συνεχίσει την επιθετική τακτική της, υποφέρει από ελλείψεις σε υψλής τεχνολογίας και ακρίβειας όπλικα συστήματα και έχει αποτύχει στην προσπάθεθια ελέγχου του εναέριου χώρου της Ουκρανίας» σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.