Τσούνης: Ζωτικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στη διασφάλιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Η Αλεξανδρούπολη παίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και αντιπροσωπεία του αμερικανικού μη κομματικού οργανισμού Business Executives for National Security (BENS) στα εξέχοντα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πρώην πρόεδρος της Cisco, Τζον Π. Μόργκριτζ, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Infor, Τσαρλς Ε. Φίλιπς.

«Η Αλεξανδρούπολη βοηθάει την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής και (να αποτελέσει) βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο ακόμη ο αμερικανός αξιωματούχος.

«Με ικανοποίηση συνόδεψα μια εντυπωσιακή αντιπροσωπεία του BENS.org στην Αλεξανδρούπολη με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, υπογραμμίζοντας το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει αυτό το λιμάνι στη διασφάλιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, βοηθώντας την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής και (να αποτελέσει) βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ
Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ για άλλη μια φορά συνεχίζουν τις προκλήσεις και στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά είναι η Αλεξανδρούπολη και η Κρήτη, συνεχίζοντας το αφήγημα περί απειλής κατά της Τουρκίας από τις αμερικανικές βάσεις.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολή, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ ιδρύουν βάσεις σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη για να «στοχεύσουν» και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία.

Μάλιστα, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι CNN Turk παρουσιάστηκε χάρτης με τις αμερικανικές βάσεις στην Έλλαδα, με τον αναλυτή της εφημερίδας Hurriyet Aμτουλκαντίρ Σέλβι να μιλά για μια «αλυσίδα» που έχει δημιουργηθεί απένταντι από την Τουρκία και εκτείνεται από την Αλεξανδρούπολη έως και την Κύπρο.