Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: “Ο Πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε ομιλία προς όλο τον κόσμο στα Ηνωμένα Έθνη”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε ομιλία προς τους συμμετέχοντες στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Κάνοντας έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ο Ερντογάν είπε:

«Καλώ όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις διαρκείς ειρηνευτικές προσπάθειες της Τουρκίας».

Vatan: “Έπαινος από τον Γκουτέρες στην Τουρκία”

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες επαίνεσε τη συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία επιτεύχθηκε με την υποστήριξη της Τουρκίας, κατά την έναρξη των Συνόδων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και είπε ότι η συμφωνία αποτελεί «ελπίδα» και «θαύμα» για τον κόσμο.

 

Star: “’Είμαστε η αποθήκη της μετανάστευσης σας;”

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού, στη 2η Διάσκεψη Διαλόγου για τη Μετανάστευση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είπε ότι η Τουρκία, όπως και η Ευρώπη, έχουν τις δικές της εσωτερικές ισορροπίες και σημείωσε τα εξής:

“Η Αγγλία μας έκανε μια πρόταση. Δεν μπορούν να το πουν επισήμως αλλά θέλουν να στείλουν μερικούς από τους μετανάστες σε εμάς. ‘Είμαστε η αποθήκη της μετανάστευσης σας; Έχουμε κάνει μέχρι τώρα κάθε είδους βήματα για την ανθρωπιά”.

 

Habertürk : “Στο Εσκισεχίρ, το δραστικό συστατικό του παυσίπονου εντοπίστηκε σε δοχεία 4.500 ετών”

Στις ανασκαφές στο ανάχωμα Κολλούομπα όπου ανακαλύφθηκε στο Εσκισεχίρ η πρώτη δομή της πόλης της Ανατολίας, που χρονολογείται από τις 3 χιλιάδες π.Χ., βρέθηκαν δοχεία που ανήκαν πριν από 4.500 χρόνια, στα οποία αποκαλύφθηκαν ότι φυλάσσονταν τα παυσίπονα.

 

Yeni şafak : “Συμφέρουσα εκστρατεία εισιτηρίων από τις Τουρκικές Αερογραμμές”

Οι επιβάτες των Tουρκικών Αερογραμμών θα μπορούν να πετούν από την Ιστάνμπουλ σε 32 προορισμούς στα Βαλκάνια και τη Νότια Ευρώπη με τιμές που ξεκινούν από 119 δολάρια.