Το Κίεβο «απαντά» στα ρωσικά δημοψηφίσματα – «Θα εξαλείψουμε με την ισχύ την απειλή»

Η Ουκρανία υποσχέθηκε σήμερα να «εξαλείψει» τη ρωσική «απειλή» μετά την ανακοίνωση περί διοργάνωσης δημοψηφισμάτων από τη Μόσχα για την προσάρτηση των περιφερειών του Ντονέτσκ, του Λουxάνσκ και της Χερσώνας, στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θα διευθετήσει το ρωσικό ζήτημα. Η απειλή δεν μπορεί να εξαλειφθεί παρά μόνο δια της ισχύος», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης Άντριι Γερμάκ, καταγγέλλοντας έναν «εκβιασμό» εκ μέρους της Μόσχας η οποία έχει κίνητρο «το φόβο της ήττας».

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια συζήτησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, ο Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε πως η Ουκρανία θέλει να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του 1991 και δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία που να βασίζεται σε εδαφικές παραχωρήσεις της χώρας.

«Η στιγμή-κλειδί για την Ουκρανία είναι η αποκατάσταση της εδαφικής μας ακεραιότητας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του 1991. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συμφωνία που θα βασίζεται σε εδαφικές παραχωρήσεις της Ουκρανίας», ανέφερε ο Κουλέμπα.