«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Δίνουν στην Ελλάδα μαχητικά αλλά επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία»

Εκνευρισμένος και ενοχλημένος με τη στάση των ΗΠΑ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς διαμαρτύρεται σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «δίνουν μαχητικά στην Ελλάδα, ιδρύουν βάσεις, αλλά στην Τουρκία επιβάλλουν κυρώσεις».

Ο τούρκος πρόεδρος, μάλιστα φαίνεται να απείλησε για μία ακόμη φορά την Ουάσινγκτον τονίζοντας ότι αν δεν παραχωρήσει στην Άγκυρα τα F-16 τότε θα στραφεί σε άλλες λύσεις, εννοώντας την προμήθεια μαχητικών ενδεχομένως από τη Γαλλία ή την Ρωσία, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, o Tαγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδη θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κανένας δεν θα μου πει ποιον θα συναντώ»
Ο Ερντογάν, στους ίδιους υψηλούς τόνους αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί .

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θα μου πει ποιον θα συναντώ».

«Δεν ανήκουμε ούτε μόνο στη Δύση ούτε μόνο στην Ανατολή .Ενα μεγάλο μέρος της χώρας μας γεωγραφικά ανήκει στα ανατολικά. Αναπόφευκτα, μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση να μπούμε σε διαφορετικές αναζητήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα.