Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: “ Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με τον Πακιστανό πρωθυπουργό”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Σαχμπάζ Σαρίφ. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ερντογάν είπε ότι παρακολουθεί στενά τον αγώνα του Πακιστάν κατά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και εξέφρασε την ετοιμότητα τους ως Τουρκία για να παράσχουν υποστήριξη. Ο Ερντογάν είπε ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να επουλώσουν τις πληγές του Πακιστάν.

 

 

Sabah: “ Έτοιμος ο Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον Ερντογάν”

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας συνεχίζεται την τελευταία περίοδο με το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών με σύστημα S300 της Ελλάδας και τελευταία με τους πυροβολισμούς του σκάφους στα ανοιχτά του Μποζτσάντα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε κλιμακώσει την ένταση με τις ομιλίες του την προηγούμενη ημέρα, έκανε βήμα πίσω και εξέφρασε ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Ερντογάν.

 

Vatan: “Το αέριο της Μαύρης θάλασσας θα χρησιμοποιείται σύντομα στα σπίτια”

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι στοχεύουν να φέρουν το φυσικό αέριο των 540 δισεκατομμυρρίων κυβικών μέτρων της Μαύρης θάλασσας στα σπίτια το πρώτο τρίμηνο του 2023 και είπε:

“Αυτή τη στιγμή οι εργασίες τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά προχωρούν ομαλά. Ας ελπίσουμε ότι τον επόμενο χρόνο, η Τουρκία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο της Μαύρης θάλασσας”.

 

Star: “Το Τατζικιστάν θέλει να επωφεληθεί από την εμπειρία της Τουρκίας”

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Νέων Τεχνολογιών του Τατζικιστάν Sherali Kabir δήλωσε ότι θέλουν να πραγματοποιούν επενδύσεις με την Τουρκία σε μια σχέση «win-win» και σημείωσε ότι οι ευκαιρίες στη χώρα του είναι ανοιχτές στους Τούρκους επενδυτές και είπε:

«Θέλουμε να επωφεληθούμε από την εμπειρία της Τουρκίας σε πολλούς τομείς, ειδικά στον οικονομικό τομέα».

 

Haber Türk: “1,5 εκατομμύρια γαρίφαλα από την Τουρκία για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ”

Η ζήτηση για λουλούδια από την Αντάλια και την Ισπάρτα που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα πένθους και κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ αυξήθηκε κατά 90%. Συνολικά θα σταλούν 1,5 εκατομμύριο γαρίφαλα για την κηδεία.