Καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έχουν καταστραφεί από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ!

Αυτή φαίνεται να ήταν – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – η επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που επισκέφθηκε το τελευταίο 48ωρο τις εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Η αποκάλυψη

Η καταστροφή των δεδομένων της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη αλλά και εκείνης του Κουκάκη την περίοδο 2020-21 υπήρξε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου «Μεγάλου Αδελφού» από ιταλική εταιρεία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα δεδομένα που υπήρχαν στο παλιό σύστημα της ΕΥΠ με το οποίο υπήρξαν οι δύο προαναφερόμενες παρακολουθήσεις δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για διατήρησή τους για δύο χρόνια.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές αναφορές αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Η αστυνομικός

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημέρωση της ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ φέρεται να ανέδειξε και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Το έγγραφο για τη συνακρόαση των συνομιλιών του Ανδρουλάκη πριν από περίπου έναν χρόνο φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία αποχώρησε προ μερικών εβδομάδων, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης – προκαλώντας τότε ερωτήματα για αυτή την αιφνιδιαστική μετακίνηση.

Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείτο με τη δίωξη του εγχωρίου οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας απορίες σχετικά με το παρασκήνιο της συνακρόασης, με εισαγγελική άδεια, του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ