Έβρος: Πέθανε ξαφνικά ταξίαρχος του πυροβολικού

Στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιαννιτσά Πέλλας αποχαιρέτισαν σήμερα συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι τον Ταξίαρχο, Διευθυντή Πυροβολικού στο Δ’ΣΣ, Αθανάσιο Βουδρισλή, ο οποίος έφυγε αιφνίδια χθες από τη ζωή, σε ηλικία 54 ετών.

Ο αναπάντεχος θάνατος ενός, κατά γενική ομολογία, ικανότατου αξιωματικού και ιδιαίτερα γνωστού για το ήθος του, βύθισε σε βαθιά θλίψη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη Θράκη, όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν ενεργεία Ταξίαρχος αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ κατέληξε χθες το πρωί, καθώς φέρεται να υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου του, ωστόσο, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς πριν δύο μήνες περίπου, έτερος εν ενεργεία Ταξίαρχος, Διοικητής Σχηματισμού της περιοχής ευθύνης του Δ΄ΣΣ, παρουσίασε ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί και συνακόλουθα να αντικατασταθεί από την υπηρεσία.

Τον παραπάνω προβληματισμό αναφορικά με τα διαδοχικά περιστατικά εντείνει το γεγονός ότι και οι δύο αξιωματικοί που υπηρετούσαν στη Θράκη, νόσησαν ξαφνικά και παρότι αμφότεροι σε απολύτως παραγωγική ηλικία, υπηρετώντας μάλιστα σε νευραλγικά πόστα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακόμη και όσοι από τα ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποδίδουν τα απανωτά περιστατικά σε απλή σύμπτωση, παρατηρούν, ωστόσο, πως η διαρκής, καθημερινή πίεση που υφίστανται οι Έλληνες αξιωματικοί εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας είναι μια παράμετρος που θα πρέπει στο εξής να ληφθεί ακόμη πιο σοβαρά υπόψη, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα την υβριδική επιχείρηση του Μαρτίου του 2020, οι προκλήσεις των γειτόνων είναι διαδοχικές και ακατάπαυστες.