Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: “Νέα πρόκληση από την Ελλάδα στο Αιγαίο”

Η Ελλάδα διέπραξε συνολικά 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις κατά του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων πέρυσι, ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123 το οκτάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

 

Sabah: “Έπαινος από τον Βόσνιο ηγέτη Τζαφέροβιτς προς τον Πρόεδρο Ερντογάν”

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σεφίκ Τζαφέροβιτς, επέστησε την προσοχή στη σημασία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 6 Σεπτεμβρίου και είπε:

“Η επίσκεψη είναι σημαντική από την άποψη της ενίσχυσης της οικονομικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών. Κάθε επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Ερντογάν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην περιοχή έχει ηρεμιστικό και εξισορροπητικό αποτέλεσμα”.

 

Star: “Η τουρκική αμυντική βιομηχανία στο δρόμο προς την Ευρώπη”

Οι τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας θα συμμετάσχουν στην MSPO 2022, τη μεγαλύτερη στρατιωτική έκθεση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας MSPO, η οποία θα διεξαχθεί για 30η φορά φέτος, θα φιλοξενηθεί στο Κίελτσε της Πολωνίας, στις 6-9 Σεπτεμβρίου.

 

Habertürk: “Ανακάλυψη που θα ρίξει φως στην τουρκική ιστορία στην Κόνια”

Στον ανασκαφικό χώρο της Αρχαίας Πόλης Σαβάτρα στην Κόνια, βρέθηκε για πρώτη φορά επιγραφή που ανήκει στην πρώιμη προϊσλαμική τουρκική ιστορία, που περιέχει τη φράση «Τούρκος» και γράφει «Τούρκογλου» σε ρουνικό αλφάβητο. Αναφέρθηκε ότι η επιγραφή που ανήκει στον 10ο-11ο αιώνα π.Χ. είναι η απόδειξη της τουρκικής παρουσίας στην Ανατολία πριν από το 1071.

 

Yenişafak: “Αύξηση 64% στον αριθμό των επισκεπτών στο Παμούκαλε”

Ο αριθμός των επισκεπτών για 8 μήνες στο Παμούκαλε, που είναι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έφτασε το 1 εκατομμύριο 285 χιλιάδες 990 με αύξηση 64% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.