Νέα επίθεση Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι μαριονέτα και πιόνι του ΝΑΤΟ

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας» είναι οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, που φαίνεται να εμμένει στο ζήτημα των ελληνικών S-300 που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τα τουρκικά αεροσκάφη.

Στο στόχαστρο του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν μπαίνει πια ανοιχτά και το ΝΑΤΟ.

Άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας από την πρώτη στιγμή για «εχθρική ενέργεια» από την πλευρά της Ελλάδας, έσπευσε να τονίσει ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ελλάδας αποτελεί πρόκληση για τους συμμάχους και το ίδιο το ΝΑΤΟ.

«Είμαστε περίεργοι για την απάντηση των ΗΠΑ σε αυτή την παρενόχληση», πρόσθεσε, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά των ΗΠΑ να προσφέρουν αμέριστη στήριξη στην Ελλάδα, όπως υποστηρίξε.

«Η Ελλάδα δεν είναι αντίστοιχη χώρα με μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποκάλυψαν την αλήθεια σε όλους. Το κλείδωμα ραντάρ στο F-16 από το ρωσικό S-300 είναι εχθρική συμπεριφορά. Ειδικά αν αυτό το αεροπλάνο εκτελεί καθήκοντα ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι στόχευε απευθείας στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, όχι εμάς. Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδράσει η ίδια Αμερική στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-300. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα, που δεν γνωρίζει σύνορα, θα διαπράξει αυτή την απερισκεψία […] Αυτοί που έχουν δώσει τόση στήριξη στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφτούν εδώ. Δεν ξέρω τι θα κάνουν μετά» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Επενδύει στην «επιθετικότητα» της Ελλάδας, χτυπά το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία σηκώνει ψηλά το θέμα με τους S-300 ζητώντας μάλιστα στο NATO να πάρει θέση.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να στείλει στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ αρχεία για την παρενόχληση από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 στα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τα ίδια αρχεία αναμένεται να τα παραδώσει και στα υπουργεία Άμυνας των χωρών – μελών της συμμαχίας.

«Αυτό που έκανε ο γείτονάς μας, που προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την ένταση, πρέπει να φανεί, να γίνει κατανοητό. Τέτοια φανερή απερισκεψία είναι απαράδεκτη» τονίζει ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας ενέργεια από την πλευρά της Ελλάδας.

(με πληροφορίες από Anadolu Agency)