Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “ Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας”

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε σκληρά στην Ελλάδα, η οποία κλείδωσε τα συστήματα αεράμυνας S-300 σε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και είπε:

“Το κλείδωμα με ραντάρ ενός αεροπλάνου είναι μια εχθρική πράξη. Αυτό είναι παρενόχληση κατά του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά”.

Star: “Η Τουρκία είναι ικανή να παράγει ό,τι δεν της δόθηκε” 

Αντιδρώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες δεν παρέχουν πολεμικά αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να παράγει κάθε προϊόν με εγχώρια και εθνικά μέσα που της αρνούνται να της πουλήσουν και είπε:

«Δεν μας δίνουν F-35, αντιδρούν στα αμυντικά συστήματα που αγοράσαμε, δεν μας νοιάζει. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε οποιοδήποτε προϊόν που μας αρνούνται να πουλήσουν».

Yeni Şafak: “ Ερντογάν: Η Τουρκία φέρνει ειρήνη όπου βρίσκεται”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία φέρνει ειρήνη, φιλία και ευημερία όπου βρίσκεται. Ο Ερντογάν είπε ότι οπουδήποτε υπάρχει μια κοινωνία που στενάζει υπό διώξεις για αιώνες και της οποίας οι ζωές και οι περιουσίες έχουν λεηλατηθεί, από την Αφρική έως τη Νότια Αμερική, η Τουρκία είναι ο πιο αφοσιωμένος σύντροφος.

Vatan: “Η ΕΕ ευχαρίστησε την Τουρκία για τη συμφωνία σιτηρών”

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των οικονομικών επιβαρύνσεων που προκαλούνται από τα χρέη. Ο Μπορέλ είπε:

«Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η συμφωνία για τα σιτηρά υπογράφηκε και εφαρμόστηκε. Ευχαριστούμε τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία».

Hürriyet: “Ξεκίνησε το φεστιβάλ TEKNOFEST”

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Αεροπορίας, Διαστήματος και Τεχνολογίας στον κόσμο TEKNOFEST άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες στη Σάμσουν. Το φεστιβάλ που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Τεχνολογικής Ομάδας της Τουρκίας και του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ξεκίνησε στην υποδιοίκηση Τσαρσάμπα της Σάμσουν. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες παραστάσεις και διαγωνισμοί τεχνολογίας από 30 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.