Εύσημα Μενέντεζ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε την Παρασκευή ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στην ομιλία του, ο κ. Μενέντεζ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε «μόνιμη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο». Συμπεριέλαβε μάλιστα τη γειτονική χώρα στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα μαζί με την Κίνα, τη Ρωσία και την κλιματική αλλαγή».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι προσωπικές αναφορές.

Ο αμερικανός γερουσιαστής, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του το κυβερνητικό κλιμάκιο που παρευρέθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε ιδιαίτερη εστίασε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον στρατηγικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα που έχουν αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

Σε μια αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε πως αυτό οφείλεται εν πολλοίς στη σημαντική, μεθοδική και έμπρακτη δουλειά που έχει κάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, κάτι το οποίο αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα -την εκπαίδευση, τις κοινές επιχειρήσεις και γενικά στον τρόπο με τον οι δύο χώρες αντιλαμβάνονται τη γεωπολιτική συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Η αναγόρευση του κ. Μενέντεζ ως επίτιμου διδάκτορα του ΕΚΠΑ