Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Ο στόχος στον τομέα της εργολαβικής είναι 75 δισεκατομμύρια δολάρια”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

“Το μέγεθος των διεθνών εργολαβικών υπηρεσιών αναμένεται να φτάσει τα 750 δισεκατομμύρια δολάρια τη δεκαετία του 2030. Πρέπει να επιδιώξουμε από κοινού να αυξήσουμε το μερίδιο της χώρας μας στο 10% ή 75 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη φάση”.

Hürriyet: “Σχέδιο πτήσης από τη Ρωσία μέσω της Αντάλια”

Τα πρακτορεία και τουριστικές εταιρείες στη Ρωσία άρχισαν να κάνουν νέα σχέδια για την Αντάλια μετά την καλοκαιρινή περίοδο στην Τουρκία, η οποία θα κλείσει σε περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με την Ένωση Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων θα είναι κουραστικό ταξίδι για τους Ρώσους τουρίστες που θέλουν να φτάσουν στις ζεστές θάλασσες στην περιοχή της Άπω Ανατολής και της Καραϊβικής κατά τους χειμερινούς μήνες, και «το πιο οικονομικό και άνετο σχέδιο διαδρομής θα είναι τα ταξίδια μέσω αεροδρομίου της Αντάλια στην Τουρκία».

 

Vatan: “Ανακοινώθηκαν οι χώρες με τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου”

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δημοσίευσε την ενημερωμένη λίστα των χωρών με τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ τα συνολικά παραγόμενα αποθέματα πετρελαίου ανήλθαν στο 1 τρισεκατομμύριο 779 δισεκατομμύρια βαρέλια, ήταν αξιοσημείωτο ότι η Τουρκία άφησε πίσω της πολλές χώρες. Η Τουρκία κατέλαβε τη 18η θέση με 340 εκατομμύρια βαρέλια.

Yeni Şafak: “Ενδιαφέρον από εξωτερικό προς Borsa İstanbul”

Ο δείκτης BIST 100 του Borsa İstanbul έχει ξεπεράσει το όριο των 3 χιλιάδων 100 μονάδων. Ενώ το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 61% από την αρχή του έτους.

Star: “Μήνυμα αποφασιστικότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από τον Ακάρ”

Εφιστώντας την προσοχή στις επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της PKK/YPG και της PYD, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε:

«Εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας».

Τονίζοντας ότι ο μόνος στόχος τους είναι οι τρομοκράτες, ο Ακάρ σημείωσε ότι θα συνεχίσει η καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.