Η Αθήνα διαψεύδει Άγκυρα: Αναχαιτίσαμε τα οπλισμένα τουρκικά F-16 γιατί μπήκαν σφήνα σε πτήση αμερικανικών Β-52

Οι Τούρκοι πήγαν σήμερα για «μαγκιές» εμπλέκοντας χωρίς να φταίνε στην περίπτωση αυτή το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, έφαγαν «αεροπορικό ξύλο» από τους Έλληνες πιλότους και τώρα λένε ψέματα και «κλαίνε» στη γωνία, προκαλώντας την επίσημη διάψευση του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που με την ακροτελεύτια λέξη της ανακοινώσεως τους χαρακτηρίζει ως «ψεύτες»!

Για όλους αυτούς τους προαναφερθέντες λόγους παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ ως έχει: «Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ, τις μεσημβρινές ώρες της 22 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα πτήση Αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της νήσου Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης Διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Π.Α. από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Επί του θέματος έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής.».

Όλα αυτά έρχονται προς απάντηση της προηγηθείσας Τουρκικής ψευδούς ανακοινώσεως, όπου η Άγκυρα υποστήριζε – επαναλαμβάνουμε ψευδώς – ότι ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Άγκυρας, εγκλώβισαν και παρενόχλησαν αντίστοιχα τουρκικά και…διέκοψαν συνεκπαίδευση τουρκικών μαχητικών με το ΝΑΤΟ!

Η ελληνική απάντηση ήτο άμεσος και επί του πεδίου («αεροπορικό ξύλο») και επισήμως (με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, όπου επισήμως τους αποκαλεί ΨΕΥΤΕΣ).