Βίντεο-ντοκουμέντο: Η Ρωσία έχει στρατιωτικά οχήματα μέσα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Σαφείς ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει «παρκάρει» στρατιωτικά οχήματα μέσα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, δίπλα στα μηχανήματα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, δείχνει βίντεο που ήλθε στο φως.

Η λήψη, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον πέντε οχήματα, με το χαρακτηριστικό «Ζ» που έχουν πολλά από τα στρατιωτικά οχήματα των ρωσικών δυνάμεων εισβολής. Τα οχήματα φαίνονται μάλιστα να είναι μέσα στην αίθουσα όπου οι τουρμπίνες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εγκατάσταση στρατιωτικών οχημάτων μέσα σε μια μη στρατιωτική εγκατάσταση δυνητικά την καθιστά στόχο του αντίπαλου στρατού. Μέσα σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό της εγκατάστασης της Ζαπορίζια που είναι η μεγαλύτερη πυρηνική στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον η Ουκρανία δέχεται την παρουσία της ΙΑΕΑ στο εργοστάσιο, όπως φάνηκε από τη σχετική συμφωνία μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη στο Λβιβ μαζί και με πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.