Τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: “Δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες δήλωσε ότι η συμφιλίωση είναι απαραίτητη για μια διαρκή σταθερότητα και ειρήνη στη Συρία. Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι οι αξιολογήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη συμφιλίωση μεταξύ της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος στη Συρία αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να τερματίσει τον εμφύλιο στη χώρα αυτή.

 

Hürriyet: “Ο υπουργός Ακάρ συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρέζνικοφ”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε χθες με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία και τις αποστολές σιτηρών.

 

Sabah: “Πραγματοποιήθηκε η εκκαθάριση του Τεντουρέκ από την τρομοκρατία”

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι το όρος Τεντουρέκ στο Άγρι έχει καθαριστεί πλήρως από τρομοκράτες. Σύμφωνα με τη δήλωση του Σοϊλού, 2 τελευταίοι τρομοκράτες, ένας στον πορτοκαλί και ένας στον γκρι κατάλογο των τρομοκρατών, εξουδετερώθηκαν και η φωλιά των τρομοκρατών στο Τεντουρέκ καταστράφηκε.

 

Yeni Şafak: “Ουγγαρία: Αποφασίσαμε να αγοράσουμε προϊόντα τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας”

Ο Ούγγρος υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Λάζλο Πάλκοβιτς δήλωσε ότι συζήτησαν τη συνεργασία στον τομέα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία και είπε:

«Ο ουγγρικός στρατός αποφάσισε να αγοράσει προϊόντα τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα που παράγει η Τουρκία έδειξαν ότι υπάρχει ένας νέος δρόμος στο πεδίο της μάχης».

 

Vatan: “Ο υπουργός Κασάπογλου: Συνεχίζουμε να σπάμε τα ρεκόρ μεταλλίων στην ιστορία των Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης”

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Μεχμέτ Μουχαρρέμ Κασάπογλου δήλωσε ότι η Τουρκία κατέρριψε το ρεκόρ μεταλλίων στους 5ους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν στην Κόνια.