Τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Yeni şafak: “H Τουρκία και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ημερήσια διάταξη στον γαλλικό Τύπο”

Ο κόσμος συνεχίζει να μιλά για εγχώρια και εθνικά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τέλος, ο γαλλικός Τύπος μετέφερε στα πρωτοσέλιδα του το Bayraktar TB2 και το Kızılelma. Ενώ το TB2 ορίστηκε ως «ισχυρός σύμμαχος» για την Ουκρανία, αναφέρθηκε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής σημείωσαν επιτυχία σε όλο τον κόσμο και τα βλέμματα στράφηκαν στο Kızılelma.

 

Vatan: “Θα ανοίξουμε επίσημα το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου 2022”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στην 21η επέτειο ίδρυσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου είναι Πρόεδρος, δήλωσε ότι το εγχώριο αυτοκίνητο της Τουρκίας TOGG είναι έτοιμο και είπε:

“Θα ανοίξουμε επίσημα το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου 2022. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε το αυτοκίνητό μας στους δρόμους το πρώτο τρίμηνο του 2023”.

 

Star: “Πρόσκληση για F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία”

Στρατιωτική αντιπροσωπεία από την Τουρκία μετέβη στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με τη διαδικασία αγοράς και εκσυγχρονισμού του μαχητικού αεροσκάφους F-16. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία μετέβη στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση.

 

Hürriyet: “Θετικό μήνυμα από τον ΟΗΕ για τον τουρκικό τουρισμό”

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Zurab Pololikashvili, δήλωσε:

«Η Τουρκία είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Διαθέτει το επαγγελματικό ανθρώπινο δυναμικό και τις τουριστικές περιοχές που χρειάζεται για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες».

 

Habertürk: “Το αεροδρόμιο της Ιστάνμπουλ έγινε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα”

Το αεροδρόμιο της Ιστάνμπουλ κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης με μέσο όρο 1.332 καθημερινές πτήσεις την περίοδο 8-14 Αυγούστου.