Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: «Πρόεδρος Ερντογάν: Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δολοφονία βρεφών»

«Το Τέμενος Αλ Ακσά αποτελεί κόκκινη μας γραμμή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία που εκφώνησε χθες στην 13η Διάσκεψη Πρεσβευτών. «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δολοφονία βρεφών. Η Τουρκία είναι στο πλευρό των αδελφών της στη Γάζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Sabah: «Τσαβούσογλου: Καταδικάζουμε τις ισραηλινές επιθέσεις»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε τα εξής χθες στην ομιλία του στην 13η Διάσκεψη Πρεσβευτών: «Η απόπειρα του Ισραήλ να εισέλθει στο Τέμενος Αλ Ακσά δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή. Καταδικάζουμε έντονα το Ισραήλ και θέλουμε να καταστεί μόνιμη η κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε χθες τη νύχτα».

 

Yeni Şafak: «Πεσκόφ: Ο Ερντογάν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είπε τα εξής: «Πράγματι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην πραγματοποίηση ορισμένων γύρων των διαπραγματεύσεων».

 

Vatan: «Παράχθηκε η πρώτη μπαταρία για την TOGG»

Συνεχίζονται ολοταχώς όλες οι εργασίες για το εγχώριο αυτοκίνητο TOGG που ανακοινώθηκε ότι θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στις 29 Οκτωβρίου. Ανακοινώθηκε πως στο Κέντρο Ανάπτυξης Μπαταριών που βρίσκεται στο Γκέμπζε κατασκευάστηκε η πρώτη πρωτότυπη μπαταρία.

 

Star: «Πρόταση στην Baykar από χώρα-έκπληξη»

Νέος υποψήφιος αγοραστής εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που παράγει η Τουρκία, τα οποία έχουν εντυπωσιάσει όλη την υφήλιο με τις εξαιρετικά επιτυχημένες επιδόσεις τους, ειδικά στις διασυνοριακές επιχειρήσεις. Το σαουδαραβικό Ίδρυμα του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (KACST) ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με την τουρκική εταιρεία Baykar Teknoloji για την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία.