Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Yeni Şafak: Αντίδραση από το ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για το Τέμενος Αλ Ακσά

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Γάζας στις 5 Αυγούστου οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών αμάχων ανάμεσα τους και παιδιών καθώς και το γεγονός ότι ο Ισραηλινός βουλευτής Itamar Ben-Gvir και φανατικές εβραϊκές ομάδες εισέβαλαν στο τέμενος Αλ Ακσά υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας και τις προσπάθειες να προσκυνήσουν στο τέμενος Αλ Ακσά. Το Υπουργείο επανέλαβε την έκκληση προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην επιτρέπει τέτοιες ενέργειες που βάζουν στο στόχαστρο το καθεστώς και την ιερότητα της Χαράμ αλ Σαρίφ.

 

Star: Κουμπράκοφ: Είμαι ευγνώμων απέναντι στην Τουρκία

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, δήλωσε ότι για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο, ήρθε ένα ξένο πλοίο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ για να φορτώσει σιτηρά. «Είμαι ευγνώμων απέναντι στον ΟΗΕ και στους συναδέλφους μου στην Τουρκία.

 

Hürriyet: Έγινε η πρώτη παράδοση του εθνικού αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους STM TOGAN

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε πως το μίνι αναγνωριστικό ΜΕΑ της εταιρείας STM, TOGAN, που αναπτύχθηκε με εθνικές δυνατότητες, θα χρησιμοποιηθεί σε δραστηριότητες αναγνώρισης, επιτήρησης και συγκέντρωσης πληροφοριών.

 

Habertürk: Ρεκόρ εξαγωγών προς τη Γερμανία

Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Γερμανία έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο Ιανουαρίου-Ιουλίου όλων των εποχών με 11 δισεκατομμύρια 121 εκατομμύρια δολάρια.

 

Vatan: Ούτε μαξιλάρι άδειο

Τα ξενοδοχεία στην Αντάλια που αυτόν τον μήνα φιλοξένησε 7 εκατομμύρια τουρίστες, είναι πλήρη τον Αύγουστο και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ σε κάποια ξενοδοχεία δεν υπάρχει ούτε μαξιλάρι άδειο.