Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: Το πλοίο Razoni φορτωμένο με σιτηρά, έριξε άγκυρα στα ανοιχτά της Ιστάνμπουλ

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πλοίο που αναχώρησε από το Λιμάνι της Οδησσού, έφτασε στην είσοδο των Στενών της Ιστάνμπουλ από την Μαύρη Θάλασσα και αγκυροβόλησε.

Star: Τσαβούσογλου: Αυτή η ενότητα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς όλο τον κόσμο

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στην τριμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών, Εμπορίου και Μεταφορών Τουρκίας-Ουζμπεκιστάν-Αζερμπαϊτζάν, είπε τα εξής: «Με αυτές τις συναντήσεις οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σε πρακτικά βήματα που θα αυξήσουν την ευημερία του τουρκικού κόσμου. Τέτοιες συναντήσεις μας δίνουν από μόνες τους ένα πολύ δυνατό μήνυμα τόσο στους λαούς μας όσο και στον κόσμο».

Vatan: Καλά νέα για χρυσό και ασήμι

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε ότι στην περιοχή του Τσανάκκαλε κάτω από το έδαφος υπάρχει χρυσός και ασήμι αξίας 80-100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Sabah: Το βυσσινί μάρμαρο εξάγεται σε 60 χώρες

Αυτό το μάρμαρο που βγαίνει μόνο από την περιοχή Αλατζάκαγια στο Ελάζιγ, εξάγεται σε 60 χώρες του κόσμου, κυρίως στην Αμερική, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Σαουδική Αραβία. Χρησιμοποιείται σε κτίσματα κύρους όπως τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο, το Τέμενος αλ Ακσά και την Κάαμπα.

Yenişafak: 200 χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας σε 6 μήνες

Η κινητικότητα στον τουρισμό κρουαζιέρας με το τέλος της πανδημίας ωφέλησε την Τουρκία. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς 286 πλοία με 200 χιλιάδες περίπου επιβάτες έριξαν άγκυρα στα λιμάνια μας. Οι προβλέψεις για το 2022 είναι 1,5 εκατομμύριο τουρίστες με 900 κρουαζιερόπλοια.