Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Sabah “Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή συνέχιση της διαδικασίας”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις που προέβη ύστερα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σημείωσε πως όλοι αποδέχονται ότι το βήμα που έγινε στο θέμα της λύσης της κρίσης με τα σιτηρά, την οποία παρακολουθεί στενά όλος ο κόσμος είναι προϊόν των προσπαθειών της Τουρκίας και πως ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες το εξέφρασε αυτό ευχαριστώντας την Τουρκία. Επισημαίνοντας πως το πλοίο το οποίο μεταφέρει σιτηρά αναχώρησε χτες από την Οδησσό ο Ερντογάν ανέφερε, «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή συνέχισης της διαδικασίας που διεξάγεται σε συνεργασίας της Τουρκίας-Ρωσίας-Ουκρανίας και ΟΗΕ».

Hürriyet “ Στόλτενμπεργκ: Ευχαριστώ την Τουρκία για αυτό τον σημαντικό ρόλο”

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με το πρώτο πλοίο με τα σιτηρά που απόπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού είπε, «Χαιρετίζω την αναχώρηση της πρώτης αποστολής ουκρανικών σιτηρών από την Οδησσό στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνάφθηκε υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Ευχαριστώ την σύμμαχο μας Τουρκία για αυτό τον σημαντικό ρόλο της».

Star “Μεγάλη κατάρρευση στην τρομοκρατική οργάνωση”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σημείωσε, «Από την 1η Ιανουαρίου 2022 εξουδετερώθηκαν 2.226 τρομοκράτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών τίθεται θέμα μιας μεγάλης κατάρρευσης στην τρομοκρατική οργάνωση, είναι απελπισμένοι. Κανένας από τους τρομοκράτες δεν είναι ασφαλείς, τους καταδιώκουμε.

Habertürk “Η λιαστή ντομάτα των ΗΠΑ και της Ευρώπης προέρχονται από τη Μανίσα”

Οι ντομάτες που συγκομίστηκαν από τις επαρχίες Σαρούχανλι και Τουργκούτ της Μανίσα άρχισαν να απλώνονται στα χωράφια για να αποξηραθούν. Οι λιαστές ντομάτες εξάγονται στην Αγγλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και κυρίως ΗΠΑ.

Yenişafak “Βροχή τουριστών στην Αντάλια”

Τον Ιούλιο ήρθαν αεροπορικώς στην τουριστική πρωτεύουσα της Τουρκίας Αντάλια 2.403.992 ξένοι τουρίστες ενώ ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Τουρκία την περίοδο των 7 μηνών είναι 6.688.506.