Με τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα συναντήθηκε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Νίκος Αλιάγας συμμετείχε στη δημιουργία του 14ου Podcast του ΓΕΕΘΑ με τίτλο «Προσκλητήριο Φρουράς στους Προμαχώνες των Ελεύθερων Πολιορκημένων».

Πρόκειται για ένα ηχητικό αφιέρωμα στη Δεύτερη Πολιορκία της Ιεράς Πόλεως, από τον Απρίλιο του 1825 μέχρι τις 10 Απριλίου 1826, οπότε και πραγματοποιήθηκε η Ηρωική Έξοδος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι, για την ευγενική συνεισφορά του στο podcast, καθώς και για τον μοναδικό και γλαφυρό τρόπο με τον οποίο απέδωσε τα ιστορικά κείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αλιάγας γεννήθηκε στο Παρίσι, αλλά και οι δύο γονείς του είναι γέννημα-θρέμμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, κατάγεται από τη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του πατέρα του, και από το Μεσολόγγι από την πλευρά της μητέρας του.

Το podcast στο οποίο «δάνεισε» τη φωνή του ο Νίκος Αλιάγας

Το podcast έχει τον τίτλο «Προσκλητήριο Φρουράς στους Προμαχώνες των Ελεύθερων Πολιορκημένων» και υπενθυμίζει τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της εποχής, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε το ασύλληπτο μέγεθος της αυτοθυσίας των γενναίων Υπερασπιστών της Ιεράς Πόλεως.

Στην ηχογράφηση του 14ου podcast του ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετέχει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος απήγγειλε με τον δικό του μοναδικό και γλαφυρό τρόπο τα συγκινητικά ιστορικά τεκμήρια.

Μπορείτε να δείτε/ακούσετε το podcast στο παρακάτω βίντεο: