Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Haber Türk: «Ερντογάν: Η Ελλάδα διαβρώνει τη Λωζάνη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης χαράχτηκαν τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας, τέθηκαν υπό εγγύηση τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που παρέμεινε στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές. «Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ειδικά η ελληνική πλευρά αγνοεί τους όρους που είναι κατοχυρωμένοι στη συμφωνία και κυρίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας ή τους διαβρώνει συνειδητά. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτεί αυτό η χώρα μας.»

 

Sabah: «Σε θέση χώρας-κλειδί η Τουρκία»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι στη θέση μιας χώρας-κλειδί που κρατά ανοιχτούς τους δίαυλους διαλόγου στον πόλεμο στα βόρεια μας και διασφαλίζει τη συνεργασία σε πιθανούς τομείς όπως στην πρόσφατη συμφωνία σιτηρών. «Δεν απογοητεύσαμε τις φιλικές χώρες που μας εμπιστεύονται, βρισκόμενοι πάντα στο πλευρό τους στις δύσκολες στιγμές τους».

 

Vatan: «Κρίσιμος ρόλος για την Τουρκία στον διάδρομο σιτηρών»

Ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταφορά των σιτηρών στην Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας στις 22 Ιουλίου, θα συσταθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων στην Ιστάνμπουλ. Επικεφαλής της ομάδας θα τεθεί ένας Τούρκος ναύαρχος. Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι θα εργάζονται σε ξεχωριστές αίθουσες. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεταφορά σιτηρών βάρους 20 εκατομμυρίων τόνων σε όλο τον κόσμο.

 

Yeni Şafak: «Πάνω από 6,5 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία σε δυο χρόνια»

Η Αγία Σοφία η οποία λειτούργησε ως εκκλησία για 916 χρόνια μέχρι την κατάκτηση της Ιστάνμπουλ και ως τζαμί από το 1453 και μετά, με απόφαση του 1934 λειτούργησε ως μουσείο για 86 χρόνια. Με απόφαση που λήφθηκε στις 10 Ιουλίου 2022, το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε ξανά σε τέμενος και άρχισε να λειτουργεί ως χώρος λατρείας με την προσευχή της Παρασκευής της 24ης Ιουλίου 2020. Το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας που άρχισε να λειτουργεί ξανά πριν από δυο χρόνια φιλοξένησε πάνω από 6,5 εκατ. επισκέπτες.

 

Hürriyet: «Η Τουρκία ετοιμάζεται για τους 4ους Παγκόσμιους Νομαδικούς Αγώνες»

Οι Παγκόσμιοι Νομαδικοί Αγώνες που έχουν μετατραπεί στην μεγαλύτερη διοργάνωση παραδοσιακών αθλημάτων, έχει μετεξελιχθεί σε παραδοσιακούς ολυμπιακούς αγώνες. Οι 4οι Παγκόσμιοι Νομαδικοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ίζνικ της Μπούρσα από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Στους Παγκόσμιος Νομαδικούς Αγώνες θα αγωνιστούν 3.000 αθλητές από πάνω από 100 χώρες.