Παναγιωτόπουλος από ΗΠΑ: Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται

Με την παρουσία του στο Συνέδριο για την 100η επέτειο από τη δημιουργία της μεγάλης Ομογενειακής οργανώσεως των ΑΗΕΡΑ, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Ορλάντο της Φλώριδα , ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Φλώριδα, ο ΥΕΘΑ συμμετείχε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ως κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γιορτάστηκε η 100η επέτειος της ιδρύσεως της ιστορικής αυτής Οργανώσεως της Ομογένειας στις ΗΠΑ, με τη μείζονα εθνική προσφορά.

Τι είπε στην ομιλία του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στην ομιλία του ο Ν.Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου της Οργανώσεως, διαχρονικά, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι η Ομογένεια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Πατρίδα μας για την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και ταυτόχρονα συνιστά το πολυτιμότερο κεφάλαιο και ανεκτίμητο παράγοντα ισχύος και ασφάλειας για το Έθνος μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ ανεφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στο ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της υλοποιήσεως της πολιτικής της κυβερνήσεως του Κυρ.Μητσοτάκη στον αμυντικό τομέα, για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητος και τη θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής, τονίζοντας χαρακτηριστικώς ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Ανεφέρθη επίσης στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, ενώ για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ τόνισε ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, ο Βουλευτής (US Congressman, Florida 12th Congressional District) Γκας Μπιλιράκης και ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Τζίμυ Κόκοτας.