Ο Μενέντεζ «φρενάρει» τα F16 στην Άγκυρα: Οι όροι για S-400 και διακοπή υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για τα F16 έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πωλούν στρατιωτικό υλικό με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.
Διευκρινίζοντας ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι υπάρχουν σειρά προβλημάτων με την Τουρκία και ανέφερε ενδεκτικά την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευτεί S400 από τη Ρωσία αλλά και τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σημείωσε ότι η λίστα των θεμάτων είναι μεγάλη και δεν έχει διαπιστώσει διάθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν τα ζητήματα αυτά να επιλυθούν.
Nα υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο δημοσιογράφος του Politico Άντριου Ντεζιντέριο με ανάρτησή του στο Twitter σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία».

«Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις» σχολίασε στη συνέχεια ο Ντεζιντέριο.