Στην Τεχεράνη ο Πούτιν για να αγοράσει ιρανικά drones

Νέος συντελεστής φαίνεται να έχει προστεθεί στο «πόκερ» του πολέμου στην Ουκρανία. Μια νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ αφορά στα σχέδια της Τεχεράνης να ενισχύσει τη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες drones για να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε ότι οι πληροφορίες θέλουν τους Ιρανούς να εκπαιδεύουν – σε σύντομο χρονικό διάστημα – τις ρωσικές δυνάμεις για να χρησιμοποιήσουν drones.

Ωστόσο, ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι δεν ήταν ακόμη βέβαιο εάν το Ιράν έχει παραγγείλει τα συστήματα αυτά.

Η σημασία των drones

Να σημειωθεί ότι τα drones έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία απηύθηνε έκκληση για να λάβει χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να ενισχύσει τη θέση της.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν τα drones για να εντοπίσουν τις θέσεις των εχθρών και στη συνέχεια να κατευθύνουν τα δικά τους πυρά προς τον στόχο.

Σύμφωνα, πάντως, με το Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ταξιδέψει στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις ειρηνευτικές διαδικασίες σχετικά με τη Συρία.